Cookie Rabarberpaj
Här kommer receptet på den underbara pajen. Jag blandade rabarber med röda vinbär och serverade med vaniljvisp. Receptet kommer från ica.se.


Ingredienser
- 500 g rabarber
- 70 g pecannötter
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1,8dl ljust muscovadoråsocker
- 1 krm salt
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- florsocker att pudra över
- vispad grädde till servering
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°C.
- Hacka pekannötterna grovt. Lägg rumsvarmt smör, mjöl, bakpulver, 1 dl muscovadoråsocker, pekannötter och salt i en bunke. Blanda med händerna ihop till en sammansatt och smidig deg.
- Skär rabarbern i 2 cm stora bitar. Fördela rabarbern i en pajform (ca 24 cm diameter). Strö över 3/4 dl muscovadoråsocker och majsstärkelse och blanda runt.
- Fördela degen över rabarbern i oregel bundna bitar. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
- Ta ut och låt svalna något. Pudra över florsocker. Servera pajen ljummen eller kall med lättvispad grädde.
Kommentarer
Postat av: Linda
Tack för tipset om Rosenserien. Och nu hittade jag din blogg och det här receptet. Har massa vinbär ju! Det här blir fredagsgöttat :) Ha en fin kväll!
Trackback